Društvo “Naša djeca” Virje ponovo u Petrinji

Društvo “Naša djeca” Virje ponovo u Petrinji

Potaknuti prošlom humanitarnom akcijom, odlučili smo podariti još dječjih osmijeha djeci u područjima pogođenih potresom. S obzirom na rad s djecom i posao naših voditeljica  odlučili smo se priključiti akciji  „Učitelji za učitelje Petrinje“ koju vodi gospodin Bojan Iličić, također učitelj i voditelj Dječjeg foruma Petrinja. Princip rada je da na upit koji smo poslali, dobijemo poziv za spajanje nekog razreda s našim Dječjim forumom „Iskrice“.

Nestrpljivo smo čekali povratnu informaciju i ubrzo smo je dobili. Naš Forum spojio se s 1.razredom osnovne škole Dragutin Tadijanović Petrinja (učiteljica Bojana Novaković) i s 2.razredom Osnovne škole Katarina Zrinska Mečenčani (učiteljica Irena Mihalić).

Željeli smo, kao i prošli puta, podariti djeci osmijeh jer znamo da prolaze kroz teške trenutke. U dogovoru s njihovim učiteljicama i upoznati s njihovim uvjetima rada krenuli smo u prikupljanje osnovnih školskih pribora, higijenskih potrepština, pokojeg slatkiša i plišanca za sreću i utjehu. Ubrzo smo se organizirali i dobili pomoć s nekoliko strana: članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Društvo „Naša djeca“ Virje, djelatnice Stridon trgovine Virje, Dražen Đurišević, Latice i Općina Virje koja nam je ustupila kombi i vozača koji nas je odveo u Petrinju. Najveća pomoć i najljepše želje pristizale su od strane članova Dječjeg foruma „Iskrice“, koji su svojim vršnjacima pisali pisma potpore, kao i poslali školski pribor i higijenske potrepštine. No ipak, najveće osmijehe izmamile su igračke.

Predsjednica društva, Danijela Večenaj i voditeljica Foruma, Iva Hrženjak, prikupile su stvari, rasporedile ih i pripremile paket za svako dijete. Uz pismo potpore svima, pa i učiteljicama na put smo krenuli u utorak, 23.veljače 2021. Tamo su nas dočekale učiteljice koje su se jako iznenadile i obradovale našim poklonima za svako dijete. Zbog epidemioloških razloga i priprema za nastavu sljedećeg dana poklone samo uručile učiteljicama, a  one su ih idući dan podijelile djeci i poslale nam slike. Ostvarilo nam se ono što smo i htjeli-  barem nakratko zaboraviti na sve probleme i vratiti djeci osmijeh na lice, onaj najljepši- dječji. Uz ostvarena nova prijateljstva i moguće daljnje suradnje sretni, punog srca i velikih osmijeha vratili smo se kući.

Ovim putem zahvaljujemo svima na pomoći i realizaciji.

Comments are closed.