Društvo „Naša djeca“ obilježilo je međunarodni dan obitelji

Društvo „Naša djeca“ obilježilo je međunarodni dan obitelji

U petak 24. svibnja 2019.godine, Društvo „Naša djeca“ Virje s Kreativnom skupinom Iskrice i Dječjim forumom organiziralo je tradicionalnu priredbu povodom Majčina dana i Dana obitelji.

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Na taj dan zahvaljujemo majkama što su nam podarile život i što su bile uz nas u najboljim, ali i u onim gorim situacijama.

Međunarodni dan obitelji ustanovila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine i preporučila da se od 1994. godine takav dan održava svake godine te postane tradicijom koja je posvećena obitelji. Na taj dan pripremaju se posebni programi, susreti obitelji, stručni skupovi, promotivni koncerti i drugi sadržaji na svim razinama, a posebno u lokalnim zajednicama. Obilježavanjem toga Dana svake godine u svibnju želi se naglasiti važnost koju međunarodna zajednica pridaje obiteljskom životu i obitelji kao osnovnoj zajednici u društvu, širom svijeta. Simbol Međunarodnog dana obitelji sastoji se od elemenata jednostavnih crteža srca i kuće. To pokazuje da su obitelji u središtu društva i osiguravaju stabilan dom i potporu za ljude svih  dobi. Svake godine Međunarodni dan obitelji ima zadanu temu, a ove godine to je: “Obitelj i klimatske promjene”. Nakon održane priredbe, posjetitelji su imali priliku vidjeti dječje radove naših članova. Crtali su svoje obitelji i pisali prikladne poruke vezane za klimatske promjene, npr. Trebamo što manje vremena provoditi ispred televizora, kretati se pješice, biciklom i slično a što manje automobilom. Neka djeca naglasila su kako u novije doba, recikliraju i razvrstavaju otpad kod kuće što je pozitivna stvar.

Ovom priredbom i njenom zadanom temom želimo naglasiti da se mora promijeniti pasivno provođenje vremena ispred televizora, da što više vremena provodemo sa svojom obitelji. Obitelj je nešto najdragocjenije na cijelom svijetu. Izađimo svi u prirodu, družimo se jedni s drugima, igrajmo se s djecom…, jer to je uspjeh svake obitelji.

Voditelji našeg programa bili su članovi dječjih aktivnosti, Ivan i Cindy koji su zajedno sa svojim prijateljima Iskricama i Forumašima pokazali svoje umijeće u plesu i recitiranju. Na samome početku imali smo kratku predstavu Male dramske skupine Osnovne škole Molve s predstavom “Princeza Kristinka”, a nakon njih nastupili su naši najmlađi izvođači, djeca iz Dječjeg vrtića “Zrno”. Na kraju samog programa obratila nam se predsjednica Danijela Večenaj pozdravivši sve prisutne, zahvalila se na podržavanju aktivnosti Društva te pozvala sve izvođače na malu slatku zakusku. Hvala svim izvođačima na ugodnom programu i druženju.

Comments are closed.