Društvo „Naša djeca“ obilježilo je Dan zdravlja i Dan planete Zemlje

Društvo „Naša djeca“ obilježilo je Dan zdravlja i Dan planete Zemlje

Utorak,9.travnja mali i veliki članovi Društva „Naša djeca“ odlučili su simbolikom kretanja obilježiti Dan zdravlja. Kako većinu vremena provodimo sjedeći ovo je prilika da kretanjem aktiviramo svoje tijelo i spojimo ugodno s korisnim. U početku našega okupljanja vrijeme nam nije bilo naklonjeno i bojali smo se kiše. No prije samoga polaska pokazalo se sunce koje nas je pratilo cijelim našim putem, od centra Virja do Lovačkog doma. Put koji smo morali proći izgledao nam je težak i vrlo daleki no uz prijatelje, pjesmu i veselje brzo smo stigli. Tamo su nas dočekali članovi Lovačke udruge koji su nam pokazali svoje trofeje i životinje o kojima se brinu. Sa zanimanjem pogledali smo Lovački dom, trofeje ali i postavili pitanja koja su nas zanimala. Hvala našim domaćinima što su nam pokazali svoje prostore i objasnili svoju zadaću u lovstvu.

     U Lovačkom domu i njegovom okolišu čekalo nas je još jedno iznenađenje…jedan Zeko pobjegao je lovcima i u svome bijegu pogubio čokoladna jaja. Naš zadatak bio je pronaći ta jaja i posladiti se. Nije nam bilo teško. Vrlo brzo razbježali smo se po cijelom prostoru i pronašli iznenađenje.

     Nakon traganja za slatkim iznenađenjem odlučili smo se za razne igre s loptom, skrivača, badmintona i crtanja s kredom. Umorni od igre i pri zalasku sunca polako smo se spremali kući no kako obilježavamo i Dan planete Zemlja odlučili smo počistiti okoliš u kojem smo boravili te pokupili smeće koje smo sami napravili ali koje su i drugi ostavili. Želimo li čist i ugodan okoliš za igru moramo se i brinuti o njemu.

     Umorni, ali ispunjeni veseljem krenuli smo kućama. Obilježili smo Dan zdravlja, Dan planete zemlje ali i naučili da svojim kretanjem i radom možemo puno toga napraviti za sebe i svoj okoliš. Veselimo se novim aktivnostima!

Comments are closed.