Obilježen Dječji tjedan

Obilježen Dječji tjedan

Ove godine Dječji tjedan, obilježavao se od 3.listopada do 9.listopada 2022. Naš tjedan je trajao malo dulje i izuzetno smo veseli na dolasku djece i na svim aktivnostima koje su provedene. Pogledajte pregled.

Ponedjeljak, 3.10.2022. Otvorenje Dječjeg tjedna uz igru i zabavu. Za ovu početnu aktivnost osmišljena je bojanka dugačka 10 metara koja je  imala natpis: DJEČJI TJEDAN, moto: LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA sa otisnutim dječjim pravima koja su djeca prethodno osmislila. Dječja prava smo ponovili kako bismo obilježili Dan djeteta. Između toga su bili prikladni crteži vezani za djecu, igru, zajedništvo, ljubav, toleranciju i sl. Djeca su bojala ovu veliku bojanku koju smo kasnije stavili u Narodnu knjižnicu. Nakon ove aktivnosti, tradicionalno već, ovaj dan smo obilježili igrama. Na popisu su se našle štafetne igre, školica, preskakivanje vijače, gumi gumi, gađanje krpenjača u obruče, frizbi, prenošenje balona.

Utorak, 4.10.2022. U Društvenom domu smo organizirali Dan društvenih igara. I ovu aktivnost obilježavamo već tradicionalno. Ovime potičemo dječju razigranost, toleranciju, poštivanje pravila i sl. Društvene igre igramo smo s roditeljima i braćom.

Srijeda, 5.10.2022. U prijepodnevnim satima naša predsjednica Danijela Večenaj išla je na susret kod župana.

U poslijepodnevnim satima bila je kreativna radionica pod vodstvom naše volonterke Jasne Stančeta Novogradec. Ovu aktivnost osmislili smo kao oslikavanje bijelih šalica akrilnim bojama, tehnikom dot art mandala. Nakon radionice, osmišljeno je natjecanje u obliku štafetne igre u unutarnjim prostorima, kao i igra skrivača.

Četvrtak, 6.10.2022. Zdravlje. Organizirali smo odlazak do obitelji Pavunić koji imaju voćnjake, a ugostili su nas u svom voćnjaku jabuka. Tamo su djeca brala jabuke, počastili se proizvodima od jabuka i dobili su jabuku na dar. Na ovaj način obilježili smo Dan jabuka, ali i upozorili na važnost kretanja. U voćnjaku su djeca također igrali igre po želji.

Petak, 7.10.2022. Predsjednica Danijela Večenaj i knjižničarka Ivanka Ferenčić Martinčić s naše dvije članice Elom Lončar i Emom Bušić, otišle su u Rijeku na susret gradova i općina-prijatelja djece pod motom „Kultura je hura!“.

Ponedjeljak, 10.10.2022. Obilježili smo Dan djevojčica a u goste nam je došla volonterka Valentina  Jadanec koja je s djevojčicama i mamama izrađivala cvjetne narukvice

Posljednji dan našeg Dječjeg tjedna bio je petak 14.10.2022. kada smo imali priliku gledati kazališnu predstavu Smjehuljica i mrgud. Kazalište „Prijatelj“ nam je izveo ovu predstavu i time smo završili ovogodišnji Dječji tjedan

Aktivnosti Dječjeg tjedna organizirale su predsjednica Društva, Danijela Večenaj i voditeljica Dječjeg foruma „Iskrice“, Iva Hrženjak.

Comments are closed.