Društvo “Naša djeca” Virje pridružilo se slavlju 70. rođendana Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske

Društvo “Naša djeca” Virje pridružilo se slavlju 70. rođendana Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske ove godine slavi 70 godina svoga rada. Povodom toga, odlučili su se na natječaj u kojemu su pozvali sve dobne skupine da se prijave i sudjeluju. Moglo se sudjelovati u nekoliko kategorija: likovna umjetnost, glazbena umjetnost, filmska umjetnost, književnost, primijenjena umjetnost, slastičarstvo, kulinarstvo, botaničke gredice i ostalo. U skladu sa slavljeničkim duhom kakav priliči, nagradila su se po čak 3 najbolja rada iz svake dobne kategorije, a nagrade – svoja djela, za pobjednike su osigurali renomirani hrvatski umjetnici i umjetnice raznih stvaralačkih izričaja. Jedino što je moralo biti vidljivo na radu je broj 70.

Iz Virja prijavili smo radove u tri kategorije. Kategorija književnost (Cindy Bingula i Iva Hrženjak), kategorija slastičarstvo (Martina Laloš i Sanja Hrženjak) i kategorija likovne umjetnosti (Enia Potočnjak, Ela Lončar, Lea Stambolija, Lana Marčinko, Nika Koščak, Lara Brcković, Bianca Matoničkin, Ema Bušić, Magdalena Horvat i Jana Žuškin).

Po izboru žirija Saveza DND-a Hrvatske, samo 3 rada ušla su u natjecateljski dio što nas je rastužilo. U natjecateljski dio ušla je Cindy Bingula i osvojila odlično prvo mjesto u kategoriji osnovnoškolske dobi, Iva Hrženjak koja je također osvojila prvo mjesto, ali u kategoriji mladi i Sanja Hrženjak koja je osvojila drugo mjesto u kategoriji odrasli. Ostvaren je veliki uspjeh pošto je ovo natjecanje na nivou cijele Hrvatske.

Bez obzira što ostali radovi nisu ušlu u natjecateljski dio, jako smo ponosni na naše članove i njihove radove možete vidjeti u parku i u našem bobnjaru.

Rođendanska-pjesma

Naše društvo rođendan slavi


Čuli smo da netko rođendan slavi,
vesele se tome veliki i mali.

Dječaci i djevojčice vole
puhati svjećice. Gdje je torta naša
tu je i sreća naša.


Koliko svjećica brojimo,
toliko dječjih ručica spojimo.


70 svjećica nije puhati lako,
ali zato želju može zamisliti svatko.


Da nam bude zdravlja i sreće,
a ljubavi još veće.
Svako dijete osmijeh šalje
i kroz oči ljubav daje.

Dječaci i djevojčice udružit će snagu
to voditelji i tete dobro prepoznaju.

Cindy Bingula

Comments are closed.