Društvo „Naša djeca“ Virje obilježilo Dječji tjedan

Društvo „Naša djeca“ Virje obilježilo Dječji tjedan

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Društvo “Naša djeca” Virje mnoštvom aktivnosti obilježilo je i ovaj Dječji tjedan koji je započeo je 7. listopada, a završio 14. listopada 2019.

Prvi dan, u ponedjeljak, otvorili smo Dječji tjedan u parku crtanjem raznih dječjih motiva po pločniku i napisali moto Dječjeg tjedna, a to je “Ljubav djeci prije svega”. Razgovarali smo što to znači i koja su prava djece.

Drugi dan, srijeda, u Dječjem vrtiću „Zrno“ organizirali smo Dan društvenih igara za svu djecu. Lijepo smo se poigrali i zabavili.

Treći dan, u četvrtak, u posjet nam je došao gusar s kazališnom predstavom “Eko jeka i čarobna planeta”. Djeca su učila o planeti Zemlja, važnim prirodnim elementima (voda, zrak i vatra ). Nakon predstave, djeca su plesala u gusarskom discu, a kući su nosili razne oblike od balona koje im je gusar složio.

Četvrti dan, u petak, u Narodnoj knjižnici Virje, naša knjižničarka Ivanka Ferenčić Martinčić, održala je radionicu dizajniranja rokovnika – “Bullet journaling”. Djeca su oslikavala listove rokovnika, kako crtežima, tako i raznim oblicima slova. Naučili su kako napisati i podebljati slova tako da budu drugačija. Taj dan, DND Virje darovao je jabuke u Dječji vrtić Zrno Virje akcijom Jabuka na dar.

Posljednji dan, u ponedjeljak, obilježili smo Međunarodni dan djevojčica. U goste nam je došla Marija Pavelić koja je djecu učila heklati. Svaka djevojčica napravila je broš koji su nosile kući u znak ovog dana. Zaključili smo da našu baštinu treba njegovati i da ju ne smijemo zaboraviti. Pred sami kraj, u posjet nam je došla i novinarka koja je pratila naš rad i snimila materijale za radio emisiju.

Aktivnosti Dječjeg tjedna osmišljavaju predsjednica društva, Danijela Večenaj i voditeljica Kreativne skupine, Iva Hrženjak.

Nakon niza aktivnosti, zaključili smo kako je lijepo učiti nešto novo i moderno, ali isto tako da moramo njegovati baštinu našeg kraja. Premda je Dječji tjedan završio, mi nastavljamo dalje s radionicama u kojima djeca izrađuju kreativne stvari, ali i uče o pravima djece.

Veselimo se idućem Dječjem tjednu gdje će svaki dan biti posvećen novim stvarima u kojima djeca uživaju.

 

Comments are closed.