Društvo „Naša djeca“ Virje obilježilo Dječji tjedan

Društvo „Naša djeca“ Virje obilježilo Dječji tjedan

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada. Ove godine započeo je 2.listopada 2023., a završio 8. listopada 2023. Moto nam je već dobro poznat- „Ljubav djeci prije svega“.

Ciljevi Dječjeg tjedna su razni: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

DND Virje tradicionalno se uključuje u Dječji tjedan.

Financijsku pomoć imali smo od Koprivničko-križevačke županije kojima i zahvaljujemo na tome.

Krenimo redom.

Ponedjeljak, 2.10.2023. Otvorenje Dječjeg tjedna uz igru i zabavu. Skupili smo se ispred Društvenog doma gdje smo uredili pločnik crtajući kredama. Na početku druženja svečano smo otvorili Dječji tjedan, prisjetili se kako glasi moto Dječjeg tjedna: Ljubav djeci prije svega. Ponovili smo koja su to prava djece. Dječja prava smo ponovili kako bismo obilježili Dan djeteta. Nakon toga krenuli smo na posao. Pločnik smo uredili tako da smo istaknuli što obilježavamo te moto Dječjeg tjedna. Djeca su dalje crtala dječje motive po želji.

Utorak, 3.10.2023. U Društvenom domu smo organizirali Dan društvenih igara. I ovu aktivnost obilježavamo već tradicionalno. Ovime potičemo dječju razigranost, toleranciju, poštivanje pravila i sl. Društvene igre igrali smo s roditeljima i braćom.

Srijeda, 4.10.2023. Zdravlje. U posjet nam je došla obitelj Pavunić. Donijeli su nam svoje jabuke, pričali smo o važnosti zdrave prehrane, o preradi voća, a naročito jabuka. Na ovaj način obilježili smo Dan jabuka, ali i upozorili na važnost kretanja. S obzirom da je gospođa Ivana Pavunić medicinska sestra, osvrnuli smo se i na zdravlje s medicinskog stajališta. Nakon toga održali smo kreativnu radionicu gdje su djeca osmislila nove sorte jabuka. Obojili su jabuke i nacrtali željene motive te tako stvorili novu sorti jabuka.

Petak, 6.10.2023. U goste nam je došlo kazalište iz Karlovca, Zorin dom. Izveli su predstavu Korak po korak do čiste planete. Naučili smo i ponovili pravila recikliranja te zašto je važno čuvati našu planetu. Predstava je bila besplatna za svu djecu.

S aktivnostima smo dalje nastavili u ponedjeljak, 9.10.2023. Obilježili smo Dan djevojčica a u goste nam je došla mama našeg člana, Elvira Koščak. Ona nam je pokazala kako izraditi privjeske koristeći tkaninu i perlice.

Aktivnosti Dječjeg tjedna organizirale su predsjednica Društva, Danijela Večenaj i voditeljica Dječjeg foruma „Iskrice“, Iva Hrženjak.

Comments are closed.