Aktivnosti povodom ovogodišnjeg Dječjeg tjedna

Aktivnosti povodom ovogodišnjeg Dječjeg tjedna

Kao i svake godine, tako i ove, Društvo Naša djeca Virje nizom aktivnosti obilježilo je ovogodišnji Dječji tjedan. Dječji tjedan svake se godine obilježava svakog prvog punog tjedna u listopadu pa se ove godine obilježavao od 3. do 9. listopada.

U ponedjeljak, 3. listopada 2016. kreativna skupina Iskrice i Dječji forum Društva Naša djeca Virje obilježili su Međunarodni dan djeteta. U Narodnoj knjižnici Virje održana je Večer priča. Svaki je polaznik trebao sa sobom ponijeti omiljeni jastuk te smo druženje nastavili u ugodnom tonu uz pričanje najdražih priča te stvaranje novih. Razgovarali smo o dječjim pravima, ali i obvezama te crtali na temu dječjih prava te plakat postavili u stakleni pano u centru Virja.

U utorak, 4. listopada 2016. Društvo Naša djeca Virje održalo je u Novom društvenom domu Dan društvenih igara. Kao jedna od aktivnosti ovogodišnjeg Dječjeg tjedna, Dan društvenih igara okupio je školarce i njihove roditelje koji su se prisjetili već pomalo i zaboravljenih igara poput Čovječe, ne ljuti se!, mlina, memori i šaha. Osim što su se okupljeni igrali starih igara, naučili su igrati i neke nove poput Čovječe, glupiraj se!, izvlačenje cjevčica te brojne druge.

Učenici nižih razreda naše škole cijeli su tjedan, zajedno sa svojim učiteljicama, crtali na asfaltu.

U srijedu, 5. listopada 2016. kreativna skupina Iskrice i članovi Dječjeg foruma Društva Naša djeca Virje održali su u Narodnoj knjižnici Virje radionicu izrade straničnika za knjige. Radionici je prisustvovalo 15 – tak osnovnoškolaca. Voditeljica Iskrica učiteljica Danijela Večenaj polaznicima radionice pokazala je kako izraditi straničnik u tehnici origamija, a knjižničarka Narodne knjižnice Virje Ivanka Martinčić Ferenčić za sudionike je pripremila i straničnike u obliku djevojčica koje su polaznice same ukrasile te je na taj način obilježen i nadolazeći Međunarodni dan djevojčica koji se obilježava 11. listopada. Izrađene straničnike polaznici radionice poklonili su Narodnoj knjižnici Virje koja će ih svojim korisnicima poklanjati povodom Mjeseca hrvatske knjige koji se svake godine obilježava od 15. listopada do 15. studenoga.

6. listopada, u četvrtak članice kreativne skupine Iskrice i Dječjeg foruma Društva Naša djeca Virje organizirale su na sportskim terenima iza škole sportske igre za djecu. Igrama se odazvalo 30 – tak djece koja su uživala u raznim igrama u grupama, parovima ili kao pojedinci. Igrale su se igre navigacije, nošenja balona u marami u paru, trčanje s papirom među koljenima, igra krokodila, nošenja špekula u žlici. Sudionici su se dobro zabavili bez obzira na prohladno vrijeme i naučili neke nove igre koje će moći pokazati svojim vršnjacima.

U petak, 7. listopada članice Dječjeg foruma Društva Naša djeca Virje izradile su u Narodnoj knjižnici Virje plakat na temu Međunarodnog dana djevojčica koji se, kako sam već ranije spomenula, obilježava 11. listopada.

U nedjelju, 9. listopada 2016. u Novom društvenom domu gostovalo je Bjelovarsko kazalište sa predstavom Hrabri zec Pero. Ovom predstavom Društvo Naša djeca Virje službeno je zatvorilo ovogodišnji Dječji tjedan. Dječja predstava nasmijala je velik broj okupljene djece i roditelja koji su mogli barem na trenutak uživati u kazalištu.

I danas, 12. listopada podjelom jabuka učenicima naše škole Društvo Naša djeca Virje zatvara ovogodišnji Dječji tjedan u školi. Zahvaljujemo svim učenicima i razrednicima koji su na bilo koji način pratili i sudjelovali u našim aktivnostima. I nemojte zaboraviti! Svi mi imamo svoja prava, no, nemojmo zaboraviti da uz njih dolaze i neke obveze..:-)

Vidimo se dogodine!

Comments are closed.