65.obljetnica Društva „Naša djeca“ Virje

65.obljetnica Društva „Naša djeca“ Virje

Povodom Martinjskih dana Općine Virje, Društvo Naša djeca  zajedno sa Dječjim vrtićem Zrno u petak,15.studenog 2019. organiziralo je svečanost povodom 65. obljetnice predškolskog odgoja u Virju i Društva „Naša djeca“ Virje te 25. obljetnice Dječjeg vrtića Zrno Virje.

Održanom svečanošću željeli smo zahvaliti našim prethodnicima koji su davne 1954. godine uz puno volje i uspješnosti osnovali Društvo.  Sam početak i osnivanje možemo zahvaliti prosvjetnim djelatnicima Virovske škole, tadašnjem ravnatelju, učiteljici Magici Matoničkin i uz potporu mnogih virovaca koji su svojim radom željeli potaknuti na zajedničko djelovanje u odgoju i obrazovanju djece. 

Uz sve aktivnosti i želje u radu, prva aktivnost i na sreću svih virovaca, već nekoliko mjeseci nakon osnivanja Društva bilo je osnivanje dječjeg vrtića u Virju. Pa time zajedno sa vrtićem slavimo 65.obljetnicu predškolskog odgoja u Virju. 

No iako više nismo osnivači vrtića, dobri odnosi, suradnja i ostvarivanje planiranog i danas su prepoznatljivi. Na dobrobit sve djece našega Virja aktivno surađujemo i provodimo programe, akcije i aktivnosti za dobrobit djece. Što je navedenom svečanošću i potvrđeno. 

U društvu trenutno aktivno djeluje  Kreativna skupina Iskrice, kroz koji se školska djeca uključuju u razne aktivnosti i projekte. A neke od aktivnosti prikazali su nam i u svečanosti.

Tijekom programa svoje umijeće u pjevanju, krasnoslovu te igrama i igrokazima pokazali su nam se Iskrice i vrtićarci kroz Folklornu, vjersku i englesku odgojnu skupinu.

Svečanost je imala i dva iznenađenja, 25 predstavnika generacija koje su prošle kroz vrtić te nas razveselile pjesmom i igrokazom. A najslađe iznenađenje na kraju svečanosti bila je torta za sve prisutne koju nam je pripremimo dobri prijatelj Dječjeg vrtića i Društva, naš izvrsni kuhar Dražen Đurišević.

Comments are closed.